Ik ben gediplomeerd pedicure. Ik verzorg uw voeten en behandel alle voorkomende voetproblemen, zoals ingroeiende nagels of andere nagelaandoeningen, likdoorns, overtollig eelt en kloven.
Daarnaast diabetische voetverzorging: Voor een diabetes patiënt is het zeer belangrijk om zijn of haar voeten regelmatig te laten onderhouden. In principe is een behandeling bij diabetici hetzelfde als bij niet-diabetici. De pedicure moet nog voorzichtiger te werk gaan om geen wondjes te veroorzaken. Het grote verschil zit hem in het screenen van de voeten. De pedicure test de voeten op gevoel, warmte en beweeglijkheid. Daarnaast wordt er gelet op standveranderingen en sturen, indien dat nodig is, de cliënt naar de huisarts of podotherapeut. Ook krijgt de cliënt adviezen mee over de verzorging van de voeten thuis. Sommige zorgverzekeraars vergoeden een behandeling bij de voetverzorger/pedicure tot een bepaald maximum per jaar.
Ik ben aangesloten bij de branchevereniging ProVoet en werk volgens de code van de voetverzorger. In deze code staan wettelijke eisen en branchenormen met betrekking tot hygiëne, Arbo en milieu.